Steering Committee

 

Direcció i  Producció

 

Mariona A. Cíller

Fundadora i directora de SokoTech

steamconf-comitte

Fundadora de SokoTech, li encanten el hardware i el software lliure, i és dissenyadora gràfica i web, programadora i productora d’esdeveniments de ciència i tecnologia. Dissenya també iniciatives per a nenes, nens i joves. Graduada cum laude per la Universitat d’Illinois, amb doble titulació en Bachelor of Fine Arts i posteriorment Master of Science, és també graduada per la Fab Academy del Massachussets Institute of Technology (MIT). La seva tesi, «Free Culture Project», que fusiona el poder de la tecnologia amb el poder transformador de l’educació, és un punt d’inflexió en la seva trajectòria, cap a territoris de reinvenció del món de la docència i l’aprenentatge en què assaja nous models, sempre de la mà de les tecnologies més avançades.

 

mariona@2016.steamconf.com | @mariondita

 

Paca Cíller

Activista de la cultura científica i tecnològica

steamconf-comitte

Ha estat directora del Departament de Comunicació de la Fundació “la Caixa”, directora de Relacions Internacionals i Programes de CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de Barcelona, ​​i directora executiva de la Xarxa Europea de Centres i Museus de Ciència (ECSITE).

 

pacaciller@2017.steamconf.com

 

Comitè Assessor

 

Jordi Albó

steamconf-comitte

És professor associat de La Salle Campus Barcelona-Universitat Ramon Llull (URL), director de Robòtica a La Salle Almere i gerent d’innovació de Robòtica Social a Everis-NTT Data. És doctor en Enginyeria Mecatrònica, Robòtica i Automatització, màster de Telecomunicacions i llicenciat en Enginyeria Electrònica, en tots tres casos per La Salle-Universitat Ramon Llull (Barcelona).

 

jalbo@salle.url.edu | @jalbocanals

 
 

Begonya Folch

steamconf-comitte

És professora d’ensenyament secundari, professora de Música i Treball Globalitzat a l’Institut Quatre Cantons de Barcelona i formadora del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Ha estat professora associada a la Facultat de Formació del Professorat de la UB, i membre de l’equip responsable del Programa Escuela 2.0 a Catalunya, a través del Projecte eduCAT1x1 del Servei d’Innovació i Recerca Educativa (SIRE) del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consell Escolar de Catalunya. Col·labora amb l’ICFO en l’Educators Advisory Team, amb l’Equip de Música de l’ICE de la UAB i amb l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Publica les seves experiències didàctiques en blocs educatius de centre (@4Cants i @Ins4Cantons). Actualment és coordinadora del programa EscolaNova 21.

b.folch@gmail.com | @Begonya

 
 

Boris Mir

steamconf-comitte

Apassionat de l’educació, és professor d’educació secundària. Ha estat un dels iniciadors de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal, un centre de la xarxa d’instituts innovadors de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha impulsat projectes al voltant de l’avaluació formativa, les estratègies d’aprenentatge i la creativitat a l’aula. Col·labora amb centres, institucions i col·lectius per ajudar-los a transformar l’educació. Actualment és el director adjunt del programa Escola Nova 21.

 

bmir@lamiradapedagogica.net | @lamirada

 
 

Lluis Mora

steamconf-comitte

És director del CESIRE (Generalitat de Catalunya) des del 2015. Els seus projectes personals se centren, d’una banda, a investigar maneres d’ensenyar estadística i probabilitat als alumnes de primària i secundària per fer que millorin les seves habilitats, capacitat de resolució de problemes i ús de mitjans digitals com a eina d’aprenentatge; i, d’altra banda, en l’avaluació de l’aprenentatge.

 

lmora1@xtec.cat


 
 

Sergi del Moral

steamconf-comitte

És professor de matemàtiques i projectes a l’Institut-Escola Les Vinyes, així com professor associat de la Universitat de Barcelona i del màster de Formació del Professorat de Secundària d’aquesta universitat. S’interessa pels processos de transformació que contribueixen a compensar el pes, les matèries tradicionals i els continguts en favor d’altres de centrats en l’acció, la resolució de problemes i l’aprenentatge. L’interessa també investigar com es pot modificar l’avaluació per fer-la més diagnòstica i menys coercitiva, i com es pot donar més protagonisme i responsabilitat als nois i les noies.

 

smoral3@xtec.cat | @sergidelmoral

 
 

Coral Regí Rodríguez

steamconf-comitte

Biòloga de formació i educadora de vocació. Directora de l’Escola Virolai de Barcelona. Representant en diferents organitzacions educatives: FEAEC, el Consell Escolar de Catalunya i el Consell de Ciutat de Barcelona. Com a especialista en diferents temes docents i educatius, participa en jornades i congressos educatius.

 

coral.regi@virolai.com | @coralregi

 
 

Francesc Sabaté

steamconf-comitte

És enginyer industrial elèctric per la UPC, i fa més de 20 anys que desenvolupa i dirigeix projectes d’automatització. És assessor en tecnologies de gestió de la producció i a l’àrea de formació de la Fundació CIM. Apassionat de les tecnologies i la seva divulgació, juga amb LEGO des que té memòria. És també director del màster en Automatització i Robòtica a la Fundació CIM/UPC.

 

fsabate@fundaciocim.org | @FSabateD

 
 

Frank Sabaté

steamconf-comitte

Sóc mestre a l’Escola Projecte de Barcelona. M’agrada la programació d’ordinadors a l’aula i la robòtica educativa. Quan tenia 10 anys, un mestre em va descobrir el LOGO de Seymour Papert. Ara, uns quants anys més tard, m’agrada compartir les meves experiències i el que he après sobre Scratch.

 

@franksabate