STEAMConf Barcelona 2017

3ra. Conferència Internacional d’Educació

CosmoCaixa, Barcelona, 20, 21 i 22 d’abril

 

La Conferència Internacional STEAMConf va veure néixer, al 2016, una iniciativa que voldríem que esdevingués un clàssic de les successives edicions: utilitzar una experiència filmada per a un debat públic, obert a tothom!

 

Si Most likely to succeed explorava, a partir d’una innovadora escola de San Diego, nous plantejaments per transformar l’aprenentatge, Beyond Measure fa un viatge a través d’un seguit d’escoles públiques, rurals i urbanes, que estan trencant amb un sistema obsolet i d’avaluacions estàndard.

 

Però si el programa 2017 l’haguéssim de definir amb un sol concepte, estem segurs que tots acceptaríem que aquest mot es participació. Presentacions, tallers, debats i noves iniciatives que inclouen un denominador comú: no voler deixar ningú passiu, inactiu o indiferent!

 

Ens hi ajudaran la fantasia de Hello Ruby, de la mà de Linda Liukas, i la imaginació musical desbordada d’Eric Rosenbaum, coinventor del Makey Makey. Descobrirem que tots podem fer ciència amb elements senzills, conduïts per Arvind Gupta, i experimentarem el plaer d’aprendre que Anna-Mari Jaatinen ens porta des de Finlàndia!

 

Babette Allina, ens mostrarà, com la Creativitat, el Disseny i l’Art fan l’A de la diferencia;  Bob Lenz, ens mostrarà, com dissenyar autèntics projectes STEAM+PBL; I participarem, amb Sylvia Martínez, de la revolució, tecnològica i creativa del Moviment Maker a les aules.

 

I per si tot això no fos prou! completen el programa 13 apassionants Tallers pensats per fer en temps real i amb les pròpies mans amb propostes concretes per conèixer el que es fa a escala local i internacional.

 

Aquesta tercera edició afegeix, com a cloenda de les sessions, una performance, a càrrec de Catherine Siller i Eric Rosenbaum, que no podrà arribar a bon port sense el concurs i la participació de l’audiència. No te la pots perdre!

 

En aquesta edició s’inaugura també el primer STEAM EdCamp, una trobada impulsada per mestres i docents per a mestres i docents. Gratuïta i oberta a tothom, per compartir i fer créixer aprenentatges, experiències, idees, inquietuds, inspiracions, dubtes o certeses sorgides al llarg d’aquests tres dies de debats, workshops i conferències.