STEAMConf Barcelona 2017

3ra. Conferència Internacional d’Educació

CosmoCaixa, Barcelona, 20, 21 i 22 d’abril

 

Programa

 

Dijous, 20 d’abril, 18.30 h

 

Obertura pública de la conferència (Traducció simultània català, castellà, anglès )

 

Benvinguda, Lluís Noguera i Jordana, Director de CosmoCaixa

 

 

steamconf-programa-speaker

Lluís Noguera i Jordana, és Director de CosmoCaixa, Museu de la Ciència de l’Obra Social “la Caixa”. Llicenciat en Filosofia per la UAB, màster en gestió cultural per la UB i gestió pública per ESADE, així mateix ha realitzat estudis en Relacions Culturals Internacionals. A l’Obra Social de “la Caixa” ha estat subdirector de l’Àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient desenvolupant, entre d’altres, l’avaluació del programa de divulgació científica.

 

 

Passi de la pel·lícula Beyond Measure

«… the most powerful film … in many years about what’s needed —and possible— in American education.»

 – Edutopia, George Lucas Education Foundation

 

Presentada per: Vicki Abeles, directora i productora, Lafayette, (EUA)

Peer local: Boris Mir, és professor d’educació secundària i director adjunt del programa Escola Nova 21, Barcelona

 

A Beyond Measure ens trobem amb una revolució que està en plena ebullició a totes les escoles públiques dels Estats Units, des de la rural Kentucky fins a la urbanita ciutat de Nova York. Són escoles que estan trencant amb una educació obsoleta, basada en proves estàndard, i que estan donant forma a una nova visió a les aules.

 

El pensament crític, la comunicació, l’exploració, l’experimentació, la col·laboració i la creativitat com a clau per a una transformació educativa. Aquestes escoles estan millorant dràsticament els resultats de nens i nenes de tots els orígens.

 

20.00 Debat

 

steamconf-programa-speaker

Vicki Abeles, apassionada de l’educació, abandona la seva professió com a advocada a Wall Street per codirigir el guardonat documental Race to Nowhere, una realista representació, vista per milions de televidents arreu del món, de la cultura «d’olla a pressió» dominant a les escoles dels Estats Units. És l’autora d’un llibre conjunt amb agents de la transformació educativa que serà publicat per Simon & Schuster a final d’aquest any, i actualment treballa en la producció d’una pel·lícula sobre la crisi de les matemàtiques als Estats Units i la inspiració d’uns educadors en la seva missió per resoldre-la.

 

 

steamconf-programa-speaker

Boris Mir, un apassionat també de l’educació, és professor d’educació secundària. Ha estat un dels iniciadors de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal, un centre de la xarxa d’instituts innovadors de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha impulsat projectes al voltant de l’avaluació formativa, les estratègies d’aprenentatge i la creativitat a l’aula. Col·labora amb centres, institucions i col·lectius per ajudar-los a transformar l’educació. Actualment és el director adjunt del programa Escola Nova 21.

 

 

Divendres, 21 d’abril

Tallers

 

9.00 Registre i lliurament de documentació dels tallers i la conferència

 

Uns tallers pensats per fer en temps real i amb les pròpies mans en un projecte que es pugui portar fàcilment a l’aula i que sigui inspirador d’altres projectes.

 Aquests tallers ofereixen propostes concretes per conèixer el que es fa a escala local i arreu, per inspirar-se en les experiències d’altres docents i investigadors, per contrastar les pròpies idees amb les dels altres participants i per compartir els dubtes i les inquietuds.

 

10.00 Tallers paral·lels

 

11.30 Pausa cafè

 

12.00 Tallers paral·lels

 

13.30 Pausa dinar, exclusiu pels assistents a les dues activitats (Jornades + Tallers)

 

Escull i inscriu-t’hi! Tens programa doble i pots fer el doblet!

Consulta el programa detallat aqui!

 


 

13.45 Rebuda del professorat de la Fila 0 (benvinguda i coordinació a càrrec de Boris Mir, membre del Comitè Assessor)

 

14.30 Registre i lliurament de documentació (totes les sessions tindran traducció simultània català, castellà, anglès)

 

15.00 Inauguració de la conferència

 

Jordi Portabella i Calvete, director de l’Àrea de Recerca i Coneixement de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Barcelona

 

Francesca Bria, Comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona

 

Montserrat Llobet i Bach, directora general de l’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Generalitat de Catalunya

 

 

steamconf-programa-speaker

Jordi Portabella i Calvete és llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB), màster en Enginyeria Ambiental per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i consultor mediambiental. Ha estat professor de Medi Ambient a Enginyeria Agrícola a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).
Portabella té una trajectòria acreditada com a gestor en l’àmbit mediambiental i científic, tant en entitats com el Centre UNESCO de Catalunya com en l’àmbit privat de la consultoria. Ha estat diputat al Parlament (1992-1999) i regidor de l’Ajuntament de Barcelona (1999-2015).

 

 

steamconf-programa-speaker

Francesca Bria, Comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, és experta sènior i assessora en polítiques d’estratègia digital, tecnologia i informació.

 

És investigadora y docent associada en l’Imperial College Business School, a Innovation Studies Centre-Digital Economy Lab. Formada en ciències sociales i en l’economía de la innovació, és doctora per l’Imperial College i MSc in E-business and Innovation por el University College de Londres, Birkbeck.

 

Bria és membre de l’Internet of Things Council i assessora de la Comissió Europea en polítiques del futur d’Internet i les smart cities. També és membre del EC Expert Group on Open Innovation (OISPG) i del European Research Cluster on the Internet of Things (IERC).

 

 

steamconf-programa-speaker

Montserrat LLobet Llicenciada en filosofia i lletres i mestra de català per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és també catedràtica d’ensenyament secundari i professora d’Escola Oficial d’idiomes, especialitat de llengua i literatura catalana. Des de l’any 2011, ha estat directora dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament a les comarques de Barcelona. Ha exercit de professora a diversos postgraus i graus de la Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), així com ha format part d’un grup GRELL (Grup de Recerca sobre Ensenyament de Llengua) de la Universitat de Vic i de la UAB. Ha exercit com a Inspectora d’Educació des de l’any 2005 fins al 2011. Ha participat en diferents activitats de recerca i publicacions, i és coautora de publicacions relacionades amb l’ensenyament i aprenentatge de la Llengua.

 

 

15.20 Experimentar en coses reals, fer ciència!

 

Arvind Gupta, inventor de joguines i divulgador de ciència, The Children’s Science Centre, Pune (Índia)

Peer local: Eduard Muntaner, enginyer informàtic i expert en educació maker, UdiGitalEdu, University of Girona, Girona

 

Abans que els nens puguin entendre una cosa, necessiten l’experiència: vista, tacte, oïda, gust, olfacte, triar, organitzar, posar les coses juntes, desmuntar coses. Els nens necessiten experimentar amb coses reals disponibles al seu entorn. A l’Índia, la major part de la ciència s’aprèn de memòria —definicions i fórmules, per recitar-les als exàmens. Molt pocs nens i nenes «s’embruten les mans» fent coses senzilles. El Govern de l’Índia va posar en marxa, fa uns anys, la campanya «Make in India». Aviat es van adonar que l’eslògan només es faria realitat quan els nens comencessin a aprendre la ciència a les escoles a través d’experiments i projectes reals. Ara, el Govern de l’Índia està obrint centenars de Tinkering Labs a les escoles.

 

Durant 30 anys hem estat dissenyant i fent eines d’ensenyament de baix cost per aconseguir que la ciència fos divertida per als nens: bombes simples, motors elèctrics i generadors. Els nens estimen les joguines que giren, volen, es mouen i fan soroll. Aquestes joguines estan fetes amb materials senzills, sovint amb material de rebuig com ara ampolles velles de plàstic, brics, diaris vells, palla, plomes, etc.
S’han documentat més de 1400 joguines en fotografies i vídeos d’1 minut. Avui tenim 7600 curts en 20 idiomes al nostre lloc web, Toys from Trash, i la nostra audiència ha superat els 50 milions. Mitjançant el nostre treball volem ajudar els nens més pobres de la Terra. «Creiem sincerament que, només quan tots els nens del món facin les seves pròpies joguines i juguin amb elles, hi haurà pau a la Terra»

 

 

steamconf-programa-speaker

Arvind Gupta és un inventor de joguines indi i divulgador de la ciència entre els nens. Amb la creació de joguines senzilles a partir de deixalles i productes d’ús diari, dissenya eines per il·lustrar els principis de la ciència d’una manera inoblidable. És l’autor de nombrosos llibres disponibles en anglès, hindi i altres llengües de l’Índia, inclosos Little ToysAmazing Activities, Science from Scrap i Science Skills & Thrills: The Best of Arvind Gupta. Els seus equips de baix cost per a l’aprenentatge de ciència i tecnologia estan disponibles en PDF a través de la UNESCO.

 

 

steamconf-programa-speaker

Eduard Muntaner, és enginyer informàtic i expert en educació maker. Des del 2005 desenvolupa projectes en la intersecció de l’Educació, la Tecnologia i la Cooperació al Desenvolupament, fent especial èmfasi en promoure la creativitat i el pensament crític en escoles d’entorns desfavorits. Recentment ha fundat el projecte internacional Inventors4Change, que promou l’Educació per a la Ciutadania Global mitjançant digital storytelling col·laboratiu, entre infants de col·lectius vulnerables de l’Índia i de Catalunya. Actualment treballa al grup UdiGitalEdu de la Universitat de Girona.

 

 

16.10 Conversa

 

16.30 Pausa cafè

 

17.00 El plaer d’aprendre i l’empoderament de l’educació

 

Anna-Mari Jaatinen, directora de Siltamäki School, Helsinki (Finlàndia)

Proyecto local: Agnès Barba, directora de l’Escola Els Encants, Barcelona

 

Anna-Mari Jaatinen compartirà amb els assistents la visió, la missió pedagògica i l’esperit de l’autèntica cultura de l’escola del segle XXI. La seva presentació, «El plaer d’aprendre i l’empoderament de l’educació», es centrarà en el lideratge, els desenvolupaments pedagògics i l’educació basada en projectes i en fenòmens i entorns innovadors d’aprenentatge a l’Escola Primària Siltamäki d’Hèlsinki. Aquests elements es basen en l’aprenentatge col·laboratiu, cocreatiu i de disseny pedagògic, i reflecteixen les directrius del currículum bàsic nacional finlandès per a l’educació bàsica (primària i primer tram de secundària).

 

La cultura de l’educació de l’Escola Siltamäki es basa en el Creative Fire Model (CFM). El CFM apunta a una educació integral, centrada en el nen. Els seus elements principals són els valors comuns, el lideratge, la comunitat, els programes d’estudis, l’avaluació creativa i la digitalització. Entre els anys 2010 i 2016, tota la comunitat escolar de Siltamäki ha creat i produït tres «Magic Forest Musicals» basats en fenòmens. Els més interessants entorns d’aprenentatge FUSE Studio es basen en pedagogia STEAM. Durant la presentació es podran veure vídeos dinàmics.

 

 

steamconf-programa-speaker

Anna-Mari Jaatinen és, des del 2004, directora de l’Escola Primària Siltamäki. Després d’una experiència de 5 anys com a mestra, Anna-Mari es centra en tots els elements estructurals que una escola ha de tenir en compte: la creativitat, la innovació, la comunitat, l’art i la tecnologia. Des del 2011 ha estat desenvolupant el programa de capacitació Creative Fire Model (CFM), que actualment s’està implementant i que vol orientar el canvi en el lideratge i la cultura operativa de les escoles. El CFM té com a objectiu la millora de la comunitat, la creativitat i la resolució de problemes, mitjançant la inspiració i l’enfortiment de les habilitats socials a les escoles, i l’èmfasi en les àrees clau de l’educació: saber fer i crear noves xarxes i comunitats d’aprenentatge.

 

 

steamconf-programa-speaker

Agnès Barba és directora d’una escola de Bellvitge des que tenia 25 anys, quan es va trobar amb una realitat que tenia moltes mancances però que es va anar transformant «gràcies a la lluita i el compromís de molts» i les idees que la fan practicar una educació «on el mestre no és el que dóna les respostes, sinó el que ajuda a trobar-les i a fer-se la pregunta adequada». Bregada en moviments de renovació pedagògica i en grups de reflexió a la universitat, i alhora amb l’esperit inquiet, va anar imaginant una escola diferent. Fa 7 anys va poder engegar una escola viva, activa, respectuosa amb el procés de vida de cada infant, on els nens i nenes decideixen bona part del temps el que fan i circulen lliurement pels diversos ambients d’aprenentatge.

 

 

17.50 Conversa

 

18.10 Principis del joc

 

Linda Liukas, fundadora de Hello Ruby, és programadora, narradora i il·lustradora d’Hèlsinki (Finlàndia)

Peer local: Mariona A. Cíller, co-fundadora i directora de SokoTech (Barcelona)
Si el codi és el llapis de color per pintar del nostre temps, i els blocs Lego, les eines de la creació, com ensenyem la curiositat, l’alegria i la meravella als nostres fills? Vaig passar aquest estiu mirant la programació i el joc: com crear experiències que fossin més profundes que la d’aprendre’n la lògica. Així, igual que Alícia, em vaig empassar la píndola blava i vaig caure dins de la màquina. Aquesta xerrada resumeix els meus tres principis del joc i uns quants experiments que he après amb la petita Ruby i el viatge que he fet amb ella.

 

 

steamconf-programa-speaker

Linda Liukas és l’autora de Hello Ruby, un llibre i un web que ensenyen i donen eines a nens, nenes, pares i docents per aprendre els fonaments de la programació a través d’històries i activitats atractives. Hello Ruby és la manera més imaginativa del món per aprendre sobre tecnologia, informàtica i codificació.Linda és una figura central en el món de la programació, i va treballar a Edutech ja abans que aquest proveïdor de serveis educatius es conegués per aquest nom. És exalumna de Codecademy i fundadora de Rails Girls, una iniciativa global d’ensenyament dels fonaments de la programació per a dones joves de tot el món. Com que mai realment va deixar enrere els contes, Linda veu el web com un laberint d’històries, i en aquest món vol escoltar les veus més diverses.

 

 

steamconf-programa-speaker

Mariona A. Cíller és cofundadora i directora de SokoTech. Li encanten el hardware i el software lliure, i és dissenyadora gràfica i web, programadora i productora d’esdeveniments de ciència i tecnologia. Mariona dissenya també iniciatives per a nenes, nens i joves en una antiga fàbrica de xocolata situada al barri de La Sagrera de Barcelona. Graduada cum laude per la Universitat d’Illinois, amb doble titulació en Bachelor of Fine Arts i posteriorment Master of Science, és també graduada per la Fab Academy del Massachusetts Institute of Technology (MIT). La seva tesi, «Free Culture Project», que fusiona el poder de la tecnologia amb el poder transformador de l’educació, és un punt d’inflexió en la seva trajectòria, que l’orienta cap a territoris de reinvenció del món de la docència i l’aprenentatge assajant nous models, sempre de la mà de les tecnologies més avançades.

 

 

19.00 Conversa

 

Dissabte, 22 d’abril

 

9.30 Exploracions musicals Tinkering: globus musicals, computadors rapers i més enllà

 

Eric Rosenbaum, MIT Media Lab del Massachusetts Institute of Technology, Cambridge (EUA)

Peer local: Marc Sibila, Instròniks, Navàs (Barcelona)


En aquesta sessió, Eric vol compartir el viatge que ha fet, al llarg dels últims anys, pel desenvolupament de noves tecnologies per a l’aprenentatge, a través del joc creatiu amb la música. És coinventor del kit per a invencions Makey Makey, que permet convertir objectes quotidians en instruments musicals. També ha desenvolupat aplicacions per a iPad que permeten pintar amb la veu, construir mons musicals interactius i explicar històries musicals. Eric compartirà la seva feina recent amb Google i amb l’Institut de Jazz Thelonious Monk. Finalment, mostrarà el seu últim treball, que amplia les capacitats musicals i sonores de l’entorn, de programació Scratch, per obrir noves possibilitats expressives per a l’aprenentatge a través de retocs musicals.

 

steamconf-programa-speaker

Eric Rosenbaum vol desbordar la teva imaginació. És membre de l’equip de Scratch al MIT Media Lab, on va completar la seva tesi doctoral, «Explorations in Musical Tinkering». És coinventor del kit d’invenció Makey Makey i desenvolupador de Glowdoodle, Singing Fingers, MelodyMorph i d’altres tecnologies per al joc creatiu.

 

 

steamconf-programa-speaker

Marc Sibila és professor, músic i Maker. Després de passar pel món industrial, actualment treballa a l’EDN de Navàs (@EDN_navas), on imparteix tecnologia, música i robòtica a ESO, batxillerat i cicles formatius. També és professor de guitarra a l’Escola Municipal de Música Mestre Castella de Navàs, i toca i ha tocat diferents instruments en diverses formacions musicals. Des de fa uns anys, també és Maker al projecte educatiu Instròniks (@instroniks), on uneixen la tecnologia i la música construint diferents aparells o instruments que puguin ser utilitzats per fer música. Podríem dir que intenta ser un lutier d’instruments electrònics del segle XXI.

 

 

10.20 Conversa

 

10.40 Pausa cafè

 

11.10 De STEM a STEAM a la Rhode Island School of Design: notes de camp

 

Babette Allina, directora executiva de Relacions Governamentals i Exteriors de la Rhode Island School of Design (RISD), Providence (EUA)

Peer local: Ángel Domingo, subdirector general d’Innovació, Formació i Orientació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Barcelona

 

STEAM és un moviment liderat per la Rhode Island School of Design (RISD) i àmpliament adoptat avui per institucions, corporacions i individus. La defensa de la creativitat ha estat al cor de la iniciativa, una competència comuna, sens dubte, a STEM i a les disciplines artístiques, i essencial per a tots els processos i fases de la innovació.

 

La plataforma de defensa de la RISD ha tingut com a resultat una legislació introduïda per la representant Suzanne Bonamici, copresidenta del Caucus STEAM de la Cambra de Representants dels Estats Units.
La llei, com descriu Americans for the Arts, «inclou el suport a les escoles que proporcionin una educació equilibrada a través de programes que integrin les arts en STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques)». Això ha brindat l’oportunitat de considerar nous models educatius que involucren un major nombre d’estudiants i donen suport a la resolució interdisciplinària de problemes per fer front als grans reptes globals.

 

steamconf-programa-speaker

Babette Allina, des de la seva incorporació a la RISD el 2008, ha combinat la seva experiència com a artista amb la seva expertesa en polítiques públiques per optimitzar el moviment nacional i l’agenda per a STEAM amb la inclusió de l’art en el cor de l’ensenyament de les ciències, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) i donant a conèixer el poder de l’art i el disseny per transformar l’educació, la investigació i el desenvolupament personal. Des d’aquesta posició, Allina serveix d’enllaç principal de la RISD amb líders governamentals a la ciutat de Providence, a l’estat de Rhode Island i al Congrés dels Estats Units, així com amb altres actors externs.

 

 

steamconf-programa-speaker

Ángel Domingo és subdirector general d’Innovació, Formació i Orientació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. És biòleg i educador, i es dedica professionalment a l’ensenyament de les ciències, a la formació de mestres, professors i professores, a la innovació i a la renovació pedagògica en l’avaluació i l’aprenentatge dels alumnes i en l’organització de centres.

 

 

12.20 Making, una revolució tecnològica i creativa a les aules

 

Sylvia Martinez, assessora principal al FabLearn de la Universitat de Stanford i coautora d’Invent to Learn, Los Angeles (EUA)

Peer local: Susanna Tesconi, Fablearn fellow a la Universitat de Stanford i assessora pedagògica del projecte Breakers de la Fundació Orange, Barcelona

 

Hi ha una revolució tecnològica i creativa en curs. Noves eines, materials i habilitats sorprenents ens converteixen a tots en Makers. L’ús de la tecnologia per fer, reparar o personalitzar les coses que necessitem fa que apropem l’enginyeria, el disseny i la informàtica a tothom. Afortunadament per als educadors, el Moviment Maker es superposa amb les inclinacions naturals dels nens i el poder d’aprendre fent. L’aprenent actiu està en el centre del procés d’aprenentatge, i això amplifica les millors tradicions de l’educació progressiva. En aquesta sessió pràctica, Sylvia Martinez compartirà amb els educadors el com i el per què, i fascinants recursos per aplicar a l’aula.

 

steamconf-programa-speaker

Sylvia Martinez és coautora d’Invent to Learn: Tinkering, and Engineering in the Classroom, un llibre que s’ha guanyat el sobrenom de «bíblia del Moviment Maker a les aules». Sylvia advoca per l’aprenentatge autèntic utilitzant principis i experiències pràctiques de disseny del món real. Reuneix exemples d’escoles actuals que utilitzen la tecnologia de manera autèntica amb les seves pròpies experiències del món real, del treball en el desenvolupament de videojocs i de l’enginyeria aeroespacial. En els darrers 10 anys ha estat presidenta de la Yes Generation, una organització sense ànim de lucre que promou el lideratge dels estudiants a través de la tecnologia moderna. Sylvia Martinez va començar la seva carrera dissenyant sistemes receptors d’alta freqüència i software de navegació GPS per satèl·lit. Té un màster en Tecnologia Educativa de Pepperdine i una llicenciatura en Enginyeria Elèctrica per l’UCLA

 

 

steamconf-programa-speaker

Susanna Tesconi és FabLearn fellow a la Universitat de Stanford i màster en Recerca Educativa per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és assessora pedagògica del projecte Breakers de la Fundació Orange, un programa que combina la innovació digital dels espais Maker i FabLab amb una metodologia basada en l’aprenentatge per projectes. Breakers està adreçat a joves, especialment a aquells amb més dificultats. Susanna és també freelance educational designer del LABoral, Centro de Arte y Creación Industrial de Gijón, i dissenya programes educatius i tallers per a altres centres i institucions.

 

 

13.10 Conversa

 

13.40 Cloenda de les sessions: Performance, La Màquina Musical

 

Catherine Siller, artista, intèrpret i educadora, Boston (EUA)

Eric Rosenbaum, coinventor de Makey Makey, Cambridge (EUA)

 

Feta per gent! Construirem una màquina complexa que generarà música, feta de magnífiques peces mòbils: els assistents a la conferència! Què passarà si l’accelerem?!

 

 

steamconf-programa-speaker

Catherine Siller és una artista, intèrpret i educadora que treballa amb projeccions: imatges projectades i text, ideals socials projectats, versions projectades d’ella mateixa. Catherine desenvolupa software a mida per poder ballar amb els seus dobles digitals. El seu treball com a educadora capacita els estudiants per incorporar noves eines tecnològiques i alhora aprofundir en el concepte.

 

 

steamconf-programa-speaker

Eric Rosenbaum vol desbordar la teva imaginació! És membre de l’equip de Scratch al MIT Media Lab, on va completar la seva tesi doctoral, «Explorations in Musical Tinkering». És coinventor del kit d’invenció Makey Makey i desenvolupador de Glowdoodle, Singing Fingers, MelodyMorph i d’altres tecnologies per al joc creatiu

 

 

15.30 EdCamp STEAM BCN, STEAMConf Barcelona 2017

 

 

steamconf-programa-speaker

Els membres de la STEAMConf FILA0 2016-2017 us conviden a l’EdCamp STEAM BCN 2017, una trobada impulsada per mestres i docents i destinada a mestres i docents. Gratuïta i oberta a tothom, per compartir i madurar aprenentatges, experiències, idees, inquietuds, inspiracions, dubtes o certeses sorgides al llarg d’aquests tres dies de debat, workshops i conferència.

 

 

És el teu primer edcamp?

Si és així no passa res; aquí tindràs la possibilitat de descobrir-ho i viure’l en primera persona. Un edcamp és una trobada que té la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements, inquietuds i passions sobre l’educació. Es basa en un aprenentatge entre iguals, i és desenvolupa a través de la conversa i l’intercanvi en un ambient d’espai obert i estimulant que facilita la lliure circulació d’idees

 

Hi ha programa?

En un edcamp no hi ha un programa definit per l’organització, ja que són els participants els que elaboren conjuntament el programa o mapa de les sessions a partir dels temes, preguntes o inquietuds que són del seu interès.

 

Qui pot iniciar les converses?

Tothom és benvingut a liderar i iniciar una sessió a partir de la seva proposta de conversa.

 

Què te n’emportaràs sota el braç?

Primer, i de ben segur, un munt de grans idees, nous recursos, noves descobertes i l’entusiasme compartit de trobar gent inquieta com tu! I, a més, la possibilitat d’afegir a la teva agenda alguns noms amb qui compartir un esperit d’innovació educativa!


T’ ANIMES? APUNTA’T!